tiistai 9. maaliskuuta 2010

We are ready!

Kuuden kuukauden uurastus on viimeistä kilpailua vailla valmis. Viimeinen kova harjoitus tehtiin tänä aamuna, ja se onnistui erinomaisesti. Luottavaisin mielin jään odottelemaan viimeistä koitosta lauantaina. Lauantaina 13.3. klo 10:55 kajahtaa startti komento ja seitsemän koulua ratkaisee ykköskasin mestaruuden.

Tänä vuonna uskon voitosta taistelevan kolme koulua, me ja kaksi muuta. Meillä on ykdeksän kahden kilometrin kisaa takana, ja voitot kolmen koulun kesken 3-3-3. Tältä osin on vaikea uskoa kenenkään muun koulun olevan mukana kärkikahinoissa, tosin mitä vain tapahtua. Viime lauantaina erot neljän ekan kesken olivat erittäin pieniä; 0,8-0,4-0,6. Me olimme kolmantena. Systeemi toimii siten, että joka lauantai (yhtä lukuunottamatta) soudetaan kaksi kisaa, radat vaihdetaan peilikuvaksi aamu ja iltapäivien kesken, näin minimoidaan radan vaikutus tuloksiin. Iltapäivällä tulimme toiseksi, aamupäivän kakkonen voitti ja ykkönen tuli kolmanneksi. Samalla tavalla on menty ristiin koko kausi.

Meidän valmistautuminen on sujunut oikein mallikkaasti yhtä takapakkia lukuunottamatta. Yhden pojan selkä hiukan reistaili kuukausi sitten, mutta nyt hän on jo paljon parempi. Selkälihas revähti rinnallevedossa, keskivartalo ei ollut nostossa täysin mukana. Ongelma ei ole vaikuttanut harjoitteluun vesillä, ergovedot loppuivat hänen osaltaan selkäkipujen myötä. Viimeinen ergotesti osoitti poikien kunnon olevan kohdallaan. Tavoitteemme oli saavuttaa 6:32 ergokeskiarvo, pääsimme lukemaan 6:33. Olen siihen oikein tyytyväinen.

Keulasta lukien:
Keula 74kg 6:41
2 92kg 6:41
3 75kg 6:22
4 84kg 6:27
5 79kg 6:27
6 84kg 6:27
7 72kg 6:38
tahti 74kg 6:41

Kolmosmiehen tulos on käsittämättömän kova 16 vuotiaalta kevyen painossa olevalta. Ohessa hiukan tyylinäytettä startin merkeissä. Racing start + 10str, video kolmen viikon takaa. Tahtiairo on vaihtunut sittemmin, nyt se sujuu jopa vaudikkaammin kuin tässä videossa :)

Olkaa hengessä mukana, raporttia seuraa kisojen jälkeen...

Ei kommentteja: