sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Head Of The River 2010

Viimeistelyt olivat sujuneet hyvin. Perjantai aamuna alkoi hirveä myrsky, keli oli lähes soutukelvoton. Headmasterien kokous puolilta päivin ja aiheena kisojen kohtalo. Pitkän pohdinnan jälkeen he päättivät kisojen peruuttamisesta kaikkien muiden paitsi Ykkös-, kakkos- ja kolmoskasien kohdalta. Kyseiset venekunnat haluttiin soudattaa, koska kilpailu olisi viimeinen mahdollisuus heille soutaa koulunsa joukkueessa. Ensi vuonna he ovat lähteneet maailmalle kouluympäristöstä.

Lauantai aamuna oli vielä kokous 6am, missä päätettiin että kolmen joukkueen osalta kisat soudetaan, ja ensimmäisenä tulessa ykköskasit kello 8am. Pojat olivat valmiina, pienet epäselvyydet eivät olleet vaikuttaneet poikien keskittymiseen. Lämmittely tapahtui ergolla kuten aina ennenkin, 6str ON/6str OFF neljän minuutin ajan. Kaksi minuuttia huilia ja 500m kilpailuvauhtia+, ave split around 1:29-1:34. Kaksi minuttia kevyesti soutaen ja suoraan veneelle, 20min starttiin.

Sillalle saavuttaessa olimme kolmantena, noin veneenmitta kärkeen. Sillan jälkeen explosive 20str, yleensä toiminut erittäin hyvin, nyt suorastaan loistavasti. 20 vetoa myöhemmin olimme tasoissa ykkösen kanssa. Rinta rinnan edettiin seuraavat kolmesataa metriä, sillalla johtanut alkoi hiipua ja oli nyt selvästi kolmantena. Puolimatkan kohdalla olimme suunnitelleet power ten, and lenght ten. Homma eteni suunnitelmien mukaan, viimeiset 500m oli alkamassa ja etumatkaa seuraavaan lähes veneenmitta.


Viimeiset 400m mentiin edelleen suunnitelmien mukaan, jokainen poika todella keskittyneenä omaan suoritukseensa. Power ten, step ten, power ten ja viimeinen step ten. Ylitimme maalilinjan ensimmäisenä tahdilla 41, aika 6:02 ja eroa kakkoseen 1,3sek. Ero kakkosen ja kolmosen välille oli kertynyt lähes 7sek, joten kisa oli lähinnä kahden kauppa...

Juhlan aika...

Toinen Head of The River voitto meikäläiselle vuoden sisällä, ensin tytöt ja nyt sitten pojat. Kisojen jälkeen kommentaattorin tullessa onnittelemaan nosti hän esille mielenkiintoisen asian. Olen itse asiassa ensimmäinen valmentaja Queenslandin historiassa joka on voittanut sekä tyttöjen että poikien ykköskasin Head of The riverin. Tulipahan tehtyä historiaakin hyvän soudun lisäksi, joten nyt on todellakin juhlan paikka...

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

I am SOOOOO proud of you! =)

Your wife

Silvola kirjoitti...

Mahtavaa, Jani!!! Onnea! Et saanut ainoastaan omaa nimeäsi historiankirjoihin, vaan myös Suomi sai kunniaa!

t. Kaisa

Mikail kirjoitti...

Onneksi olkoon hienosta valmennussuorituksesta, Jani!
Nyt kelpa alepäivällä hetki laakereilla... :-)

Mikail kirjoitti...

Mitähän tuli kirjoitettua (ilman oikolukua)?
"kelpaa lepäillä hetki..."

Unknown kirjoitti...

Moro ja onneee toivoopi aaramon poppooo... :0)

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa Jani!
Suomalaista taitoa, sisua ja valmentajaosaamista suurella sydämellä!
Ollaan susta ylpeitä!
t. Jossu ja perhe

Jaakko kirjoitti...

Hyvä Jamppa ja jannut, Onnea koko joukkueelle sekä myös koko Heinon pataljoonalle!

Vitsin makeeta..

Ehkäpä se uurastus sen ajattelemisen tärkeyden eteen ei turhaan kanna hedelmää :)

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa Jani!
Onnea sinulle pitkäjänteisestä työstä ja menestyksestä! Perheellesi kunniamaininta sisukkuudesta arjessa =)
t.Kati & co

CarlosS kirjoitti...

Hyvä Jani, terveisia ja sama tyttöjen kansa nyt

Veikko Sinisalo kirjoitti...

Onnittelut! Loistavaa!

Anonyymi kirjoitti...

Koska tulet takaisin töihin