sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

PH-ihme

Aloitan jokaisen aamuni isolla lasillisella viherjuomaa, jonka yhteydessä nautin Omega 3-6-9 kapselin. Mitä on tapahtunut?

Veikolla oli Australiaan tullessaan matkaluettavana kirja nimeltään "PH-ihme". Hiljattain julkaistu suomennos, jonka hänen kaverinsa oli tarjonnut matkaluettavaksi. Täällä hän tarjosi kirjaa Ninalle luettavaksi, ja hiukan uteliaisuudesta aloin myös lukea kyseistä kirjaa. Ahmin kirjan tietoja sivu sivulta ja esittelin tyhmiä kysymyksiä Veikolle liittyen kirjan uskomattomiin tarinoihin, kinnostukseni oli herännyt...

Suomen matkan aikana etsiskelin lisää tietoa liittyen ph-tasapainoon. Löysin uuden kirjan nimeltään "Ph-tasapaino avuksi painonhallintaan". Noita kahta kirjaa ja löytämiäni tietoja internetistä yhdistelemällä aloin kehitellä omaa uutta alkalista ruokavaliotani. Se ei ole täysin alkalinen, mutta sanoisin että yli 70%:sti.

Aloitan siitä mistä olen luopunut. Sokerista olen pyrkinyt luopumaan kokonaan, kahta tai kolmea jälkiruokaa lukuunottamatta voin sanoa, että olen onnistunut karsimaan sokerin lähes kokonaan (ei hilloja, ei karkkeja, ei sokeripitoisia juomia). Jokapäiväiset lukuisat kahvini olen onnistunut karsimaan ainaostaan yhteen kupposeen päivässä, on ollut jopa päiviä etten ole juonut ensimmäistäkään. Leipätuotteet olen onnistunut karsimaan niinikään lähes kokonaan. Maitoa nautin pienen tilkkasen kahvin seassa, ja satunnaisesti aamuisin puuron tai weetbixien kanssa.

No mitä sitten nykyisin syön? Paljon vihreää... ja juon paljon puhdasta energisoitua vettä. Lounas on useimpina päivinä iso salaatti, paljon pinaattia, kaalia, vihreää salaattia, ituja, sipulia, tuoretta kurkkua, tomaattia, ja avokadoa. Joskus laitan mozarella palleroita salaatin sekaan antamaan hiukan lisämakua. Perhe päivällinen on oikeastaan ainut poikkeus alkalisessa ruokavaliossani. Riippuen päivästä ja kokista mitä on tarjolla, ihan normaalia pasta/jauhelihaa tai toisinaan iskän kasvispihvejä mikä taas tukee kokin ruokaremonttia...



Miten olo on muuttunut? Olen nyt 15kg kevyempi, joten painonpudotus itsessään on jo iso muutos. Kevyemmän olon myötä aloin treenaamaan about neljä viikkoa sitten, joka toinen päivä 30-75 minuuttiin. Viime viikolla kasvispihvejä tehdessäni leikkasin palan sormesta ja jouduin luopumaan muutamasta treenistä, mutta tänään olin taas takaisin ergon äärellä, 40min. Olo on paljon energisempi, treenien ja kevyemmän ruokavalion ansiosta asioihin on paljon helpompi tarttua. Kaikenlainen turhanpäiväinen pyöriminen on jäänyt huomattavasti vähemmälle, tartun asioihin ja teen samat vanhat työt nyt huomattavasti nopeammin. Ja ehkä isoimpana bonuksena verenpaineeni on laskenut yli kymmenen yksikköä alaspäin.

Tavoitteeseeni on vielä matkaa noin 9kg. Olen ollut todella tiukka ruokavalioni suhteen, mutta olen luvannut itselleni pienen myönnytyksen ruokavalion suhteen kunhan olen saavuttanut tavoitteeni. Tosin vain hetkeksi, jonka jälkeen jatkan hyväksi kokemallani tiellä...

tiistai 15. maaliskuuta 2011

2nd place

Viimeinen harjoitus perjantai aamuna meni loistavasti, pojat olivat todella keskittyneitä, hiukan hermostuneita mutta positiivisella tavalla. Kaksi minuuttia startista, tahdilla 44, vauhtia 1:19, hiukan vastaista. Homma toimi kuten pitikin, pari 10 vedon startti ja viimeinen harjoitus oli tehty. Iltasella crew dinner ja viimeiset jutustelut. Oma olo dinnerin jälkeen ei ollut yhtä luottavainen kuin vuosi sitten... Lauantai aamuna perinteiset kaksi kierrosta radalla, ensimmäisellä kierroksella hiukan tekniikka drillejä ja jälkimmäisellä kierroksella startti + 40 vetoa.



Kisalämmittely meni nappiin, starttiviivalla yhdeksän hyvin keskittynyttä, valmista poikaa. Attention, ROW... Puolikas, hiukan pitempi, seuraava hiukan pitempi, kuudes oli täysmittainen. Reilu kymmenen vetoa takana ja puoli veneenmittaa keulilla, homma eteni suunnitelmien mukaan. Sillalle power ten ja edelleen homma eteni meidän johdolla. Kolmas viisisatanen kaatui (again) meidän tappioksi, puolimatkasta kakkosena ollut pisti isomman vaihteen päälle ja alkoi vyöryä rinnalle ja ohi. Pojat katselivat ja luottivat loppukiriinsä, mutta toisin kävi. Neljäsataa metriä maaliin ja olimme puoli veneenmittaa kakkosena. Loppukiri alkoi, tulimme tahdilla 39 hyvin voimakkain vedoin hyvällä rytmillä maaliin. Saavutimme johtajaa veto vedolta, muttemme riittävästi. Alle sekunti perässä, muutama metri erotti ykköspaikasta. Vastatuuleen ajalla 6:12 ei ole huono veto nuorilta pojilta. Parhaimmillaan menimme hyvässä kelissä 5:50, mikä olisi riittänyt palkintopallille Australian mestaruuskilpailuissa viikko myöhemmin.



Perämiehen kommentti kisan jälkeen: "Voittajat vain halusivat sitä enemmän tänään" kertoo minusta kaiken. Fyysisesti olimme todella valmiita, teknisesti olimme huippuja mutta se viimeinen tahto ei ollut siellä kauden tärkeimpänä päivänä.



Saavutimme myös toisen sijan koulujen välisessä skapassa, missä pisteitä lasketaan 12 veneen sijoituksista. Kuusi kasia, ja kuusi pariaironelosta. Neloset onnistuivat kohtalaisen hyvin, minkä ansiosta nousimme kakkoseksi. Kasit ovat yleensä olleet paljon vahvempia, niinkuin tänäkin vuonna.