maanantai 16. maaliskuuta 2009

Head of The River 2009

Puolen vuoden uurastus poikien kanssa on nyt sitten virallisesti ohi. Lauantaina vedettiin viimeiset ratkaisevat vedot. Puolenvuoden uurastus tiivistyy kuuden minuutin, 228 vedon rutistukseen. Ohjelmaa kevennettiin viimeiset viikot, haettiin viimeistä herkyyttä. Kaksi viikkoa sitten teimme ergolla viimeisen 2k testin harjoituksena muiden joukossa, elikkä ilman minkäänlaista valmistautumista. 7 poikaa teki oman ennätyksensä, yksi jäi 0,3 sekuntia parhaastaa, joten olimme luottavaisia viimeisen kisan suhteen. Tosin poikien ergokeskiarvo oli huomattavasti huonompi kuin mitä tavoittelimme, lähtötasosta olimme kuitenkin tulleet 14 sekuntia eteenpäin. Aikaiset aamut joella olivat tuottaneet tulosta, oma väsymys loppui aina lyhyeen kun katseli auringon nousua kasin takana.


Välillä ennen soutua teimme herättävän kuntopiirin, poikien lemppari "Jani´s warm up" 5:15.


Viimeisen viikon viimeistely harjoitus tiistaina oli erinomainen. 4´/1´+3´ race pace; ennen kuin aloitimme sanoin, että jos tahti putoaa alle 37, pysähdymme ja aloitamme alusta... Kaksi kertaa näin 36,5 tahdin speed coachista, kaksi vetoa myöhemmin pojat korjasivat tahdin 38 tai yli. Ei tarvinnut aloittaa alusta. Kevyt joukkue (79,5kg ave), ergokeskiarvo 6:40 pisti hieman mietityttämään miten käy... Pistän oman bloggauksen aiheesta piakkoin

Startista liikkeelle tahdilla 43, pojat olivat kevyeksi joukkueeksi erittäin nopeita starttaajia ja eivät pelänneet lähteä rivakasti liikkeelle. Olimme jakaneet kisan kolmeen eri "kisaan", eka kisa oli sillalle. Noin 650m soudettu, sillalla oltiin kaikki seitsemän venettä rinta rinnan, vaikea sanoa kuka johti.


Seuraava "kisa" oli keskimmäinen "tonni", olimme laittaneet race planiin heti sillan jälkeen kolme kymmenen vedon tehokasta. Se toimi erittäin hyvin, tahti oli edelleen 38 luokkaa. Puolimatkan jälkeen alkoi näkyä pientä hajontaa joukkueiden kesken, yksi joukkue oli lähtenyt muilta karkuun, muut melkein linjassa edelleen. Seuraava kuva 650m jäljellä...


650 metriä jäljellä alkoi meidän viimeinen "kisa", power 10, step 10, power 10, step 10... Viimeiset vedot vievät soutajan kuin soutajan äärirajoille, varsinkin kun melkein kaikki veneet taistelevat rinta rinnan koko 2000m. Viimeisten vetojen aikan punnitaan se viimeinen henkinen kantti, kenellä löytyy vielä tahtoa tehdä se viimeinen nosto. Ylitimme maaliviivan tahdilla 39 kaiken antaneena. Näin pojista, että se oli siinä. Jos kauden tärkeimmällä hetkellä pystyy tekemään kauden parhaimman soudun ja vielä kaiken antaneena, on se suoritus mitä aina tavoitellaan. Jos se ei riitä voittoon, se on kilpailua se. Voittaja kuulutettiin välittömästi, melkein neljä sekuntia kakkoseen, voittajan aika 6:02,1. Kesti kymmenen minuuttia ennenkuin loput tulokset kerrottiin. Seuraavat viisi venettä rinta rinnan, maalikameralla haettiin eroja kyseisten veneiden kesken. Erot 0,1 ja 0,4 välillä seuraavan viiden kesken, valitettavasti me olimme linjan viimeinen 1,6 sekuntia kakkoseen. Eli olimme lopputuloksissa kuudes, seitsemän veneen kesken.

Vaikea sanoa, että olisin ollut todella pettynyt. Tottakai sijoitukseen olin pettynyt, mutta teknisesti erittäin hyvä soutu ja pojat antoivat kaikkensa. Kestää muutaman päivän kun tutkii ja pohtii kauden menemistä ennenkuin tekee sen viimeisen yhteenvedon kaudesta, palaan aiheeseen. Onneksi on seuraava kausi ja paljon uusia poikia tulossa mukaan.