keskiviikko 6. helmikuuta 2008

"Aussie Baby"

Meidän perheen neljäs ihme syntyi maailmaan tänään 6.2.2008 kello 20:02. Pojalla oli mittaa 54cm ja painoa 4450g.

perjantai 1. helmikuuta 2008

Leirillä...

Soutuleiri numero kaksi on takana. Raskas viikko, kolme soutuharjoitusta päivässä ja sen lisäksi monennäköistä puuhastelua. Ja jatkuva keskittyminen kielen kanssa rasittaa pääkoppaa vielä lisää... kai siihenkin jossain vaiheessa tottuu.

Monennäköistä ennenkokematonta tuli taas nähtyä. Ensimmäinen kolahdus tapahtui pakatessa trailereita (huom monikko). Leirille osallistui n. 120 poikaa, vaihdellen 15-20 valmentajaa ja vanhempia mukana n. 15 joka päivä. Yksi traileri tuli täyteen kaseja, toinen nelosia ja yksiköitä. Kaiken huippuna lastattiin yksi traileri täyteen moottoriveneitä, joita oli mukana 11.


Leiripaikka sijaitsi n. 100km pohjoiseen täältä Brisbanista, Maroochydore river. Joki oli ihan ok paikka soudella, paljon sivuhaaroja josta löytyi suojainen paikka tuulen yllättäessä. Kelit olivat mainiot, ei ollenkaan niin lämmintä kuin tavallisesti tähän aikaan vuodesta, tuulta ja vettä sen sijaan oli normaalia enemmän.

Kohta alkaa kunnon kuuro...



Ykköskasin tyylinäyte... "roll ups/ full slide; catch placement"



Leirin yksi tavoite oli kasvattaa joukkuehenkeä, toimia isona ryhmänä. Leirin huippukohta sekä valmentajille että erityisesti pojille oli joukkuekuvan ottaminen, tyyli millä se tehtiin oli jotain uskomatonta. Haastetta vähän yhdelle jos toiselle... Kuvan saa isommaksi sitä klikkaamalla.


Ryhmäkuva seisten omassa veneessä, kuusi kasia ja viisi perämiehellistä nelosta. Joukon takana on vielä kaksi moottoriveneellistä poikia, kaikille ei riittänyt omaa venettä.

Leiripaikan löytäminen noin isolle porukalle ei ole ihan helppoa. Leirillä ruokailut pyörittää vapaaehtoiset vanhemmat. Joka päivä siellä hääri n. 15 vanhempaa, he tulivat aamulla 5:30 laittamaan aamupalaa ja lähtivät illalla viimeisen ruokailun jälkeen n. 20:30. Aamulla oli taas uusi porukka valmiina. Jokaisella joukkueella oli siivousvuorot vuorotellen, ruokapaikka tuli siivota jokaisen ruokailun jälkeen. Hommat toimivat hienosti, ei turhia nurinoita...


Paikka oli otollinen myös muunlaiselle harrastamiselle, yhden valmentajan mielipuuhaa oli ravustaminen. Ja saatiinhan yhtenä iltana myös kyseisiä saaliita maistella. En tiedä käykö kuvasta ilmi, mutta rapu on reilusti meikäläisen kämmenen kokoinen.


Leirin viimeisenä päivänä oli miniregatta, soudettiin noin 300 metrin kisoja toinen toisia vastaan. Välillä tasoituksella, välillä vaihdeltiin kokoonpanoja niin että parhaat ja heikoimmat sekoitettiin samaan kasiin jne... Kuvassa kerrataan kilpailukäyttäytymistä, huomenna lauantaina alkaa varsimainen kilpailukausi, joten pieni kertaus kaikesta ei ollut pahitteeksi.


Viimeinen leiripäivä oli myös "Australia day", joten veneet varustettiin asianmukaisin varustein. Koska kyseinen päivä on kansallinen vapaapäivä ja tänä vuonna se osui lauantaille niin vapaapäivä siirrettiin seuraavalle maanantaille. Pitäisiköhön meidänkin ottaa mallia kyseisestä käytännöstä???